وبلاگ

دکتر مرادی به همراهی دکتر حیدری رئیس سازمان نظام پزشکی استان و معاونین درمان و  غذا و دارو ظهر امروز از بخش­ های مختلف این کلینیک بازدید کرد

 بررسی ظرفیت ها و چالش های بخش خصوصی و تبادل نظر در راستای ارتقاء این حوزه در خدمات رسانی به مردم  

 کلینیک تخصصی نور با دارا بودن مجوز شش رشته جراحی از جمله چشم ، ارتوپدی ، جراحی عمومی ، ارولوژی ، زنان و گوش و حلق و بینی ، هم اکنون در پنج رشته تخصصی به عنوان یکی از بزرگترین مراکز جراحی ایران به ارائه خدمت میپردازد

افتتاح بخش لاپاروسکوپی در مرکز جراحی نور کرمانشاه افتخاری دیگری برای ما در جهت خدمات بهتر به همشهریان عزیز است

در زیر توضیحاتی در مورد لاپاروسکوپی داده شده است

لاپاروسکوپی عملی است که برای دیدن اعضای داخل شکم بکار میرود. وسیله نازکی بنام لاپاروسکوپ از طریق ایجاد برش کوچکی در زیر ناف وارد بدن شده و امکان انجام معاینه و در صورت لزوم عمل را بدون نیاز به ایجاد برش بزرگ فراهم می آورد.
 
چه موقع از لاپاروسکوپی استفاده میشود؟

در موارد زیر ممکن است پزشک لاپاروسکوپی رابه بیمار پیشنهاد کند:
- درد شکم
- مشکل در باردار شدن
- وجود مایع غیر طبیعی در شکم
- بارداری خارج رحمی
- کیست تخمدان
- چسبندگی
-هیسترکتومی
 
لاپاروسکوپی چگونه به بیمار کمک می کند؟

مشاهده اعضاء و بافتهای داخلی با این عمل به پزشک در تشخیص مشکل و تصمیم گیری در مورد تجویز دارو یا جراحی کمک میکند.
 
قبل از لاپاروسکوپی چه کارهایی باید انجام شود؟

- انجام برخی آزمایشات خون معمولا یک هفته مانده به تاریخ عمل
- گرفتن وقت از بیمارستان
-حمام کردن در شب قبل از عمل
- پرهیز از خوردن و آشامیدن (حتی آب) از نیمه شب قبل از عمل
البته ممکن است پزشک موارد دیگری را نیز دستور دهد.
 
درحین عمل چه رخ می دهد؟

در ابتدا دارویی بنام بیهوش کننده عمومی به بیمار داده می شود تا در موقع عمل بی هوش بماند (که در این صورت برای کمک به تنفس از لوله یا ماسک تنفس استفاده میشود). البته گاهی بیهوشی (بی حسی) به صورت موضعی انجام می شود که بستگی به وضعیت بیمار و نوع عمل دارد.

سپس دکتر برش کوچکی در زیر ناف بیمار ایجاد می کند تا بتواند از آن طریق لاپاروسکوپ را به داخل شکم بفرستد. معمولا یک یا دو برش دیگر نیز برای تکمیل عمل ایجاد می شود. ممکن است از گاز برای اتساع شکم استفاده شود (این کار مشاهده اعضاء را راحت تر می کند).

سپس دکتر برای مشاهده اعضایی نظیر رحم، تخمدان، لوله های فالوپ وگاهی آپاندیس لاپاروسکوپ را هدایت می کند ( دیگر اعضای داخلی مانند کیسه صفرا، روده، و کبد را نیز می توان با این راه آزمایش کرد). در صورت برخورد به یافته غیر طبیعی ممکن است تکه کوچکی از بافت را نیز برای انجام آزمایشات بیشتر نمونه برداری کند.

همچنین بسته به علت انجام عمل و مشکلی که باید رفع شود، ممکن است تخمدان، لوله فالوپ، بارداری خارج رحمی ، یا آپاندیس توسط لیزر درمان یا از طریق لاپاروسکوپ بیرون آورده شوند. در پایان عمل، دکتر وسایل و گاز را جمع کرده و محل عمل را بخیه می زند.
 
بعد از عمل چه اتفاقی می افتد؟

ممکن است بیمار 2 تا 4 ساعت در بیمارستان بماند تا حالش بهتر شود. سپس مرخص می گردد، اما حتما باید کسی را همراه داشته باشد تا وی را به خانه ببرد (زیرا ممکن است در اثر بیهوشی احساس خواب آلودگی و بی حالی داشته باشد). در صورت استفاده از لوله تنفسی ممکن است فرد دچار تهوع و گلودرد گشته و یا در صورت استفاده از گاز، قدری شانه درد پیدا کند. امکان دارد بیماربلافاصله بعد از عمل قادر به ادرار کردن نبوده ،نیاز باشد تا به وی سوند ادراری وصل شود.

همچنین ممکن است که دچار آروغ شده و یا وضعیت اجابت مزاجش بهم بخورد. این علائم می توانند چند ساعت تا چند روز بعد از عمل ادامه یابند.

غالبا موقع تر خیص به بیمار مسکن تجویز میشود. بسته به شغل بیمار و آستانه تحمل درد شاید لازم باشد تا چند روز سر کار نرود.

پزشک به بیمار اطلاع خواهد داد که چه موقع برای ویزیت مجدد به او مراجعه نماید.

خطرات لاپاروسکوپی کدامند؟
 
همانند دیگر اعمال جراحی، این عمل نیز ممکن است عوارضی داشته باشد. هر چند خطرات مربوط به این عمل کم هستند اما باید دانست که :
- ممکن است در اثر مصرف داروهای بیهوشی مشکلاتی بوجود آیند.
-ممکن است اعضای داخلی از جمله روده ، مثانه ، عروق خون آسیب ببینند. در این صورت برای ترمیم آسیب وارده شاید عمل جراحی ضرورت یابد.
- ندرتا انتقال خون یا کولوستومی موقت ضرورت می یابد.
- امکان تشکیل لخته خون در لگن یا ساق و ایجاد آمبولی ریوی وجود دارد.
- ممکن است شکم تحریک یا دچار عفونت شود.
بسته به وضعیت بیمار و سوابق پزشکیش، پزشک او را از دیگر خطرات احتمالی آگاه خواهد کرد.
 
در صورت بروز علائم زیر باید بلافاصله با پزشک تماس گرفته شود:
- تب
- سرگیجه و غش
- خونریزی شدید
- تهوع و استفراغ مداوم
- تنگی نفس

با حضور معاون وزیر تعاون امروز از دستگاه پیشرفته لیزیک چشم در مرکز جراحی تخصصی نور شهر کرمانشاه بهره برداری شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مدیر عامل مرکز جراحی تخصصی نور در خصوص بهره برداری از این دستگاه که با حضور مهندس سید حمید کلانتری معاون حوزه تعاون وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی آغاز شد گفت : با توجه به تمرکز فعالیت های این مرکز در حوزه های تخصصی چشم ، گوش و حلق و بینی و همچنین تلاش برای تجهیز آن به تکنولوژی روز دنیا ، دستگاه لیزیک چشم را که در غرب کشور منحصر به فرد است با هزینه خرید و راه اندازی 58 میلیارد ریال به کار گرفته ایم.
دکتر شهرام عباس آبادی با اشاره به اینکه از این پس توانایی درمان روزانه بیش از 50 بیمار را از استان های همجوار و کشور عراق داریم افزود : با راه اندازی این دستگاه دیگر نیازی به اعزام بیماران نیازمند به لیزیک چشم به مراکز درمانی تهران و استان های دیگر نیست.
وی از نتایج اصلی بهره برداری از دستگاه لیزیک چشم را برطرف کردن نیاز مردم به استفاده از عینک برشمرد و گفت : آغاز فعالیت اصلی این دستگاه 10 روز دیگر خواهد بود

در ارتباط باشید